Kisah-kisah minggu lepas

Dah lama aku berhasrat nak tulis post di blog ini. Tapi memang takde motivation sangat sbb few jer visitor setiap hari. Tapi salah diri aku gak sbb tak promote. Oklah, aku akan coretkan kisah yang agak panjang kali ni. Selagi Kak Jah tak datanglah sbb if die datang, aku kene gerak dah pi naik genting. Yippie !!!

Alhamdulillah. Semalam aku dah dapat semua design untuk ebook aku. Kat bawah ni design utk ebook utama. Okey tak? Bolehlah kan. Ebook ni dijangka dilancarkan pada 23 Jun. Free report pula akan dilancarkan pada 31 Mei. Tapi ia mesti disiapkan esok sbb nak bagi dekat prospek JV.

eco1_a

So far tiada pun prospek rakan JV yang dah kata setuju nak tolong promote. Takpelah, if diorang tak berminat, kenelah gune cara lain. Untuk report percuma, aku akan berikan 6 tips daripada ebook aku tu.

eco2_a

Hopefully ebook ni akan dapat dilancarkan mengikut jadual walaupun pelbagai perkara yang tak siap lagi. Mungkin aku nak jual ebook ni terhad untuk 1,000 orang jer. Okey tak? Hehehe..

Smalam aku pegi raptai konvo. Pegi sorang-sorang. Sementara tunggu taklimat tu, aku baca satu buku library ni. Byk gaklah dapat baca. Lepas tu singgah rumah sewa jap dan terus balik ke rumah. Kat rumah makan nasi lemak pagi tadi. Yerla. Memang aku tak makan dari pagi. Malamnya plak mak dan ayah ajak pi makan kat seri gombak. Aku makan makanan rasmi aku iaitu nasi goreng padprik ayam. Selain tu, makan sate dan jugak ari fresh orange. Kat tempat sate tu ada sorang gurl ni. Cun. Besenye dia takde. Tapi sekrang tgh cuti kot. So bolehlah tlg family dia di gerai tu.

Hari Jumaat ari tu aku ade merasa bawak Spectra. Dah pernah bawak sebelum ni. Tapi cume nak cakap, lagi best kot bawak Myvi. Tapi mungkin gak sbb Myvi tu baru. Tapi mgkin aku dah cukup satisfy ada Myvi. Tapi sebenarnya plan nak beli Saga jer. Impian nak Vios or Harrier. Tak pernah aku naik Harrier lagi. Tapi Harrier baru dah takde kot skrg. Sume tu angan-angan jer.

Khamis plak aku buat talk di Serdang. Terima kasih berbanyak-banyak kepada Undang kerana sudi teman aku dan dia juga ada membantu dan handle slot. Memang sangat mencabar dan satu pengalaman baru buat aku. Yerlah. Bercakap di hadapan 450 orang pelajar darjah 2 dan 3 sememangnya berbeza !

100_0982Mule-mule tu siap salah sekolah lagi. Perbezaan antara nama 2 skolah tu hanyalah “Sri”. Nasib baiklah Undan sememangnya pakar di area sana. So Undang berjaya juga memastikan kami sampai di sekolah tu tepat pada masanya dan tidak lewat.

100_1001

Dan kali ini ialah kali pertama time aku bg talk ada orang menangis. Actually takde intention pun nak buat diorang menangis. Tapi diorang menagis pun sbb video clip yg aku tnjuk. Bukanlah sebb aku yg provoke. Undang juga ada beri beberapa comment tentang talk aku untuk aku perbaiki lagi untuk talk-talk pada masa yang akan datang. Jumpe nanti die akan bagitahu banyak lagi. Thanx yer undang.

100_1007

Lepas talk tu, Undang bawak kami ke JJ untuk menjamu selera di Pizaa Hut.Baru aku tahu kat sane leh refill air free. Ais kosong juga free. Yey !! Hehehe.

100_1008

Oh yer. hari ni gak agak best sbb aku tdo lambat. Dalam pkl 3 pagi. Tapi lepas solat subuh [mak kejut], aku dah tak tdo. Aku ready utk talk dan bg talk shinggalah malam. Aku tdo dalam 1,2 pagi gaklah. Then hari jumaat tu barulah aku ada tido siang. Sebelum pegi solat dan juga lepas solat.Kirenyer, boleh je aku kurangkan tdo. Asalkan aku ada matlamat yang jelas, passion dan jugak bila aku memang dah tiada pilihan.

100_1006Tapi sebenarnya, kalau aku kurang tdo pun, aku ni sangat sangt sangt kerdil if nak dibandingkan dengan orang lain yang jauh lebih hebat dan sibuk. Setiap tindakan diorang jugak lebih significant, berbondong-bondong pahala, impak terhadap puluhan ribu orang dan juga kekal ilmu serta mengalir pahala sebab yang disampai ialah ilmu agama yang dirakam dalam bentuk tulisan , audio mahupun audio.

Untuk kita sama-sama merenung diri kita ni, aku cadangkan kite bace satu post di sini. Terutamanya ayat-ayat last dia. Walaupun pedas tapi bgs untuk kita !

fokus !

skrg mmg aku takde fokus sgt…tapi lepas ni aku harap aku dapat improvekannya..basically..yg pasti..fokus aku skrg ialah nak publishkan ebook tips penjimatan..tu for sure !

dan lepas tu ialah nak fokus pada click bank…

tu adalah sebahagian dari aspek side income dan to be more specific ialah dari segi income daripada internet..

projek ebook ditangguhkan !

kat sini aku terpkse gaklah akui..mmg poyo tu wat plan sblm ni…huhuhu..yerla..plan asal free report publish hjung bln ni..dan ebook publish hujung bln dpn..yg siap pun design cover free report jerla..huhuhu..

bkn pe..disebabkan kelemahan aku menggunakan masa..mmg tak smptla..skrg ni dah kat hujung sem 1 master aku ni dah pun..assignment dan test dah mule berlambak2..so…aku kenelah berikan masa yg ade utk mende2 tu..actually leh wat je sume mende ni lagi..tapi disiplin aku ni tak kuat sgt..so tak dptla..huhu..

10-ringgit1

okla..new goal for free report dan ebook ni ialah spt kat bawah nih..dan aku nak bg RM10 kat sape2 yg comment post ni if aku gagal mencapai 2 goals kat bawah ni..sesape yg comment paling lambat pada 29 march layak mendapat saguhati tersebut jika aku gagal k? lame mase aku bg nih..huhu..

oklah..goals poyo terbaru aku ialah

  1. free report akan publish before 31 mei 2009 dan
  2. ebook akan publish before 30 june..

dah byk kali dah aku wat offer camni..so far sume goals aku tak dapat capai ..tapi sumenyer takde orang yg sudi comment sebelum tarikh tutup..so selamatlah aku !! hohohoho..

idea pendapatan tambahan ! – wat talk lagi

di saat aku fikirkan duit yg diperlukan utk menjalankan plan2 yg telah dibuat..idea ini datang..

bkn ape.tadi aku terlihat dlm beg aku envelop yg aku dapat tempoh hari time wat talk di sekolah tu..aku pun terfikir. .yerla..bile tgk..indirectly, aku dapat tembus dan tgk isi envelope tu [$$$]..

hurm..why not..aku give myself a try..dan bg surat kat beberape skul lg..so..dapatlah tampung sikit nak publish ebook dll..ala..aku charge bkn mahal pun..dulu dalam surat siap tulis money back guaranteed lg .

if takde org nak? tkpela..better try than never !! dulu aku igt lagi..aku pos beratus2 surat dan yg respon 3 buah je kot..dan satu pun tak close deal.. teruk kan? mmg takdela cite aku berjaya dalam bisnes yg aku dapat show off kan kat sini .

dan aku dah tulis gak nak tulis surat kat pi dan kolej2 utk talk..tapi pye tangguh dan tak wat2 lagi !! if talk kat kolej tu..aku nak bg free je..tgkla nanti [saje je nak tgguh2! pemalas pye kf !!! ]

oklah..kite tgk nanti sama ada kf berjaya nak merajinkan diri die approach skolah2 tu ..bkn sng..nak wat surat..leburkan duit beli stamp dll..ish3..outflow duit yg tidak pernah berhenti..

p/s:korunk taknak try ke wat talk dalam bidang kepakaran masing2? if bkn utk cari duit pun..watlah sbg sumbangan kepada society..hohoho..

comment “negative” akan membuatkan kite lebih berusaha bersungguh2…

disebalik beberapa comment yg begitu positive dari beberapa otai im tentang draf ebook aku..ari ni aku dapat satu email dari sorang im nih..dan feedback yg diberikan tidaklah begitu positive..

die mengingatkan aku balik kepada apa yg aku fikirkan sebelum ini dan yg menghalang aku dari pergi lebih jauh lagi..ini katanya..

Pada pendapat saya, ebook ini sesuai diberikan percuma kepada orang ramai kerana sudah ada beberapa ebook yg hampir sama telahpun diedarkan secara percuma di internet.”

mmg b4 this aku dah jumpe gak buku yg macam aku nk wat ni kat internet..die bagi free jer..tapi taklah setebal yg aku wat..so bile die cakap camni..smangat aku sdikit patahla plak..yerla…nak terbitkan ebook ni kos mmg lebih 1k..aku dgn biz jeans pun tak recover abeh lagi..ni plak nak pegi cari pasal menambahkan keperitan kegagalan dalam biznes..

tapi bagi aku..comment dari die ni bgs ! sbb ia akan kuarkan aku dari comfort zone aku..akan letkkan aku dalam keadaan yg tidak puas ati lagi ngan ebook tu..so..aku akan terdorong utk usaha lebih lagi utk pastikan ebook tu betul2 bawak kesan dan manfaat kepada pembaca dan laku macam goreng pisang panas [berangan !!]

so..hopefully web teknikrahsia tu leh siap cepat dan aku berjaya wat satu or dua sales..so dapat wat modal nak publish ebook nanti..smoga smangat aku terus ade utk publish ebook tu dan smoga aku dapat ilham yg besh2 utk improvekan ebook tu..

ameen….