ceritera 1 ramadhan..

pls privatekan nanti !!

jap lagi sahur..aku dah ngantok gile ni..tapi nak gak luahkan isi hati di sini..mmg akan memalukan diri aku gak.tapi takpelah..ambilla pengajaran mane yg boleh..

skrg aku tension sgt..ade beberapa perkara menjadi punca iaitu :

  1. permata [bkn nama sebenar] (bdk puncak perdana) dah takleh jualkan crocs sbb bf die marah..bdk ni baru berumur 18tahun ! aku skrg mmg dah rase umur 18 tahun ni mude sgt..mmg time aku umur 18, aku dah rase umur 18 tu dah cukup matang..tapi skrg tak lagi !
  2. macam bese..undang.ko tau kan sape? die watkan aku sakit ati skrg nih !
  3. aku tak study pun lagi finance..ade test mggu dpn..group work pun aku tak siapkan lagi..
  4. aku tak berjaye nak menackle sesape jadi gf (ni mgkin reason paling bangang !!)

k la..kite pergi satu2 leh? hahaha..tak larat kot..tak bgn sahur plak karang..kite cite pasal no 1 tu dululah..

ntah nape..perkare ni bile fatin bgtau aku..aku rase sgt terganggu.. bengang..jeles pun yer..ish ! bodoh tul ! bf die tak bagi sbb awek die tu deal ngan aku..aku ni laki..then die kate gf die ni sibuk so takde mase nak pi dating dll…

argh ! tu je yg watkan aku bengang..padehal..takde sbb pun aku kene rase cmtu..okeyla..to be honest.nape aku rase camtu..

aku rase jeles sbbpermata ni sanggup berkorban minat die sbb nak puaskan ati bf dier…nak menurut kate bf die..tapi if kate mak die..die nak amek tau ker?

aku gak jeles sbb diorang baru umur 18 tahun..tapi dah berkapel bagai nak rak !! aku ni ha..dah 23 tahun pun tak berkapel lagi..umur 18 thn mmg aku tak berkapel gak pun..

mmg bodoh if aku jeles sbb tu jer! sume tu sebenarnyer mendorong kepada maksiat..sakit ati..buang duit..ganggu emosi..bkn boleh tambah iman pun !!! so mmg bodoh utk aku terus pk camtu..

aku sepatutnyer bersyukur takde awek..aku kurang buat dose..aku kurang buang duit..alhamdulillah sbb Allah tak permudahkan aku buat maksiat..Allah tak permudahkan aku utk dapat kapel dan berdating2 nih.. Allah tak permudahkan aku nak takel org wat kapel dan org tak tertarik kepada aku..

lagipun..aku tak dapat bygkan if aku kapel ngan bdk2 yg bgus dan baik..mmg aku rase inferiority complex !! so..aku kenelah upgrade diri aku ni dulu.baru boleh fikir sume mende nih..

tapi kan..if nak berkapel dan kawen..aku tak rase pun susah..cume aku kenelah ade income dulu..jika aku boleh tak kapel slame 6 tahun..napelah aku tak leh tunggu mgkin lagi 2 tahun utk tak kapel sblm aku kawen..rite?

gunekan mase bebas ni utk improve diri dan kejar cite2 aku ker..so skrang aku kene fokuskan betul idup aku..realitinyer skrg..aku pentingkan mende2 di bawah ni :

  1. tido.nak rehat..nak buang masa
  2. nak layan email org tentang crocs..
  3. wat keje umah last minute sbb terpaksa..test pun lastminute belajar

lepas ni..aku kene switchkan..tukarkan priority aku macam kat bawah ni plak..

  1. blaja utk test dll
  2. crocs
  3. rehat dan buang masa

cakp sng.nak wat susah..ape yg aku tak dapat nafikan ialah ..aku rase lonely gaklah skrg..yerla..kawan nak pi hangout pun tak ramai..mgkin adelah sorang.tapi die pun sibuk dgn alasan die..haha..

k la.aku pun jadi camni sbb aku tak sedarkan apekah matlamat idup aku skrg nih..direction pun tak clear lagi..

hurm..k la..aku patut tdo skrg walapun byk sangat lagi utk dicoretkan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: