ceritera hujung mggu 18 julai 2009

hari ni aku masih tak brp sihat lagi. tapi alhamdulillah..takdelah sampai terbaring..dan masih mampu lagi wat talk pada pagi tadi..pagi tadi aku wat talk berganding bahu ngan Anne. itupun die smpai agak lambat dari yg sepatutnye sebb sesat.

skrg ni plak aku tengah “menikmati” hujung mggu di depan televisyen..nak tgk tv..berite..then majalah 3…lepas tu kene pakse diri naik atas dan siapkan utk balik shah alam besok. aku nak terus ke klang besok untuk talk di sane..2 jam jer..

alhamdulillah..talk utk bulan ni agak banyak..berbaloi gaklah utk aku hantar beratus-ratus surat kat sekolah2 sebelum ini.. bulan depan so far ade sebuah jer. tu pun pada masa yang aku tak available sebenarnyer…so kene call dan maklumkan..

tapi ok gak bulan ogos takde job..smoga aku dapatlah gune utk wat keje skolah yg byk dan sgt sukar tu..sng je aku menyusun ayat ek..tapi nak wat mmg sgt susah🙂 ogos juga aku dah janji dengan pembina full minisite package utk wat tempahan dengannya..

itu maknenyer..aku kenelah siapkan ebook aku bfore that date..iaitu pada 26 ogos 2009..tajuknya hampir pasti tentang cinta..huhuhu..

smalm dan hari ni gak aku dapat belek2 jap buku adam khoo tentang bagaimana membina perniagaan..tak sabar rasenye nak mengaplikasikan sedikit ilmu yg aku pelajari..tapi semuanya itu hanya boleh dilakukan time aku dah abeh blaja pada pertengahan tahun dpn..

oh yer ! aku dah hampir terlupe angan2 terbaru aku..sem ni aku mendalami kemahiran sales dan wat seminar atau bengkel sales kepada para penjual proton dan perodua..wat sekali pun okeylah..dapat duit poket sikit..hehe

sem ni plak..aku dapat rasakan mmg sangat mencabar..sbb subjek2 kebanyakannya adalah bersifat teknikal..smoga aku okeylah..group yg aku wat plak..kire satu team yg agak baru..hehe..harap2 cepat serasi🙂

tentang nak jual crocs tu..aku gagal nak dapatkan modal yg diperlukan..if nak gune care conventional mmg dah boleh..tapi nak care islamic..so tak dapat..macam takde harapan gaklah nak wat biznes tu lagi wat masa ni.byk betul cabaran die..

akhir sekali, aku nak cite pengalaman aku pegi ke pusat kesihatan die area umah aku nih..kene tunggu berejam..bile di kaunter..nurse yg cakap tu..cakap pun tak pandang aku..orang bersesak2 ngan pengudaraan yg agak teruk..tapi tulah bile percuma..

so..moralnyer..kenelah ade byk duit utk dapat layanan yang selese sikit..dan jage kesihatan ko tu elok2..kos sgt tinggi if ko sakit..nak pulih bile sakit mmg amek mase at least 2 mggu kot..

tapi igtlah..bile sakit..Allah nak igtkan kite..tak pun nak hapuskan dose kite or nak naikkan darjat kite..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: