Bagaimana nak berubah menjadi lebih baik?

Ramai diantara kita sentiasa mengimpikan untuk berubah menjadi lebih baik. Salah satu caranya ialah dengan memaksa diri kita melakukan perkara tersebut secara berterusan setiap hari. Paling kurang, selepas seminggu, kalau kite tak wat mende tu or tertinggal ke, msti kite akan rase sedikit kehilangan atau rasa serba salah.

Tu baru seminggu. Cuba paksa selama sebulan. Tapi kalau disebabkan orang lain yang paksa, hasilnya mungkin tidak begitu mengujakan. Contoh kene pakse ialah kat sekolah dulu, semua student kene pakse solat berjemaah 5 waktu. Hasilnya ? Kurang berkesanlah. Unless orang yang memakse diri sendiri dan dah berjaya ikhlaskan diri untuk buat mende tu. Barulah ia akan kekal. If tak, wat time kat sekolah dulu jerlah🙂

Apepun, janganlah berputus asa if nak berubah tu k. Allah takkan uji kita dengan ujian yang tidak mampu ditanggung oleh kita.

Tadi aku tgk dalam tv rupe pengarah cite di atas ni. Tgk dia biasa je. Tapi dapat hasilkan cite yg ditunggu-tunggu dengan penuh excited oleh jutaan orang. Tarikh tayangan pun sume orang igt. Gile !

So, dari segi fizikal, hampir tiada beza orang yang sangat berjaya dengan kita. Dan aku terbace dari buku Adam Khoo siang tadi, untuk create sesuatu yang hebat, kita perlukan team yang hebat. Bile dah ada orang hebat dalam team, then kite lehla merencanakan hala tuju yang hebat dan realisasikannya.

PS:Angan-angan aku terkini aku nak beli dan bace buku million dollar habit dan eat that frog ! . Kedua-duanya Brian Tracy yang tulis. Tapi aku kenalah habiskan dulu buku-buku yang berlambak-lambak tu. Hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: