bagaimana menghilangkan ngantuk secara spontan ?

pernah kan time kat skolah dulu..ngntuk gile..pastu tetibe cikgu kantoikan..macam sindir ke..tanye soalan yg tak dapat dijawab..pergh..pastu mesti terus segar bugar dan cerah dunia !

tadi aku ngantuk gile..mmg dah beyond reasonable doubt dah..hehe..pastu landingla atas katil smbil belek mende..pastu berjaye gak tertido..baru di stage tdo2 ayam..

tetibe telefon berbnyi..telefon dari org yg aku tak kenal..rupe2nyer ade cikgu dari satu skolah ni call..die tanye2 jer..di hujung perbualan aku siap cakap aku ni mude..baru 23 tahun..tapi die okey jer..

so..tetibe aku pye mood nak tdo ilang ..tetibe rase cam segar..so aku terus trun bawah..bncuh air oren ditambah ais sikit..dan main ngan anak buah beberape minit yg dijage oleh dua org dayang kat bawah…

pastu aku naik balik dan duklah dpn laptop ..meluahkan isi ati di blog buat tatapan orang yg setia membaca blog aku ini..time kasih ye..aku mmg terharu..ia satu penghargaan yg sangat besar bagi aku yg bukan sesiapa nih..

dan aku nak gak lafazkan kat sini..aku rase gembira ari ni..sbb aku dah pi kelas tu kali kedua..walaupun kat kelas tu rase tak selesa gaklah..yerla..aku sorang student laki dan kekok lah..sbb mmg social skill aku lemah..bygkan tadi..time ustaz masuk..die bg salam..org len sume jawablah..tapi bile aku salam ngan die..aku bagi salam lagi..di saat org len tak abeh pun lagi jawab salam die..

die pun jawab jelah..tapi nampak sgt yg aku tak jawab pun salam die..ni sume pasal cuaklah nih !!

btw..beberapa perkara yg aku dapat ingtkan diri aku ialah :

  1. lepas wudhu bca doa wudhuk
  2. lepas wudhu wat solat sunut wudhuk

tapi aku tak start wat lagi..betapa beruntungnyalah org yg dah jadikan mende2 camtu sbg amalan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: