bace qunut or tak?

actually..aku dah lame solat tak bace qunut..tapi tadi ade ustaz ni mmg anti ngan golongan yg tak bc qunut nih..aku dlu start tak bace qunut bknlah sbb tau pasal pendapat yg cakap tak perlu bc qunut nih..ustaz yg anti ngan golongan tak bc qunut die bgilah satu hadis tadi utk skong hjah die..dan die kate..qunut ni padat sgt ngan doa yg bgs dan juga boleh dibaca pada bila-bila masa sebagai doa di luar solat..

dan aku tadi belek2 gak pasal mende ni di web ustaz zaharuddin..tapi tak jumpe pasal ni..kat web dr maza ada..dan juga di web tu bacelah hujah2 ilmiah dia menangkis org yg anti sgt ngan wahabbi kononnyer..diorang suke2 label org wahbbi sdgkan sape dan erti wahabbi tu pun diorang tak tahu sgt..

ape yg penting..solat subuh ! if subuh pun tak solat..takyah pk sgt pun lagi pasal nak bc qunut or tak k..hehe..btw..aku akan terus tak bace qunutlah..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: