Adab-adab tidur

  1. badan menghadap kiblat. mcam mayat diletakkan di dalam kubur? If tak tahu gak camne, pergi kat youtube dan taip “andai ku tahu” hehe..
  2. bacala zikir, takbir dll tu..taukan ..yg 33 kali tu..
  3. tadah tangan. baca 3 qul bermula dengal al-alaq hinggalah ke an-nas.then tiup tapak tangan. sapu ke seluruh badan. ni hadis sahih.ustaz tu cakap, dr haron din (if aku tak silap dengar)yang bukak darul syifa tu bagi petua tambahan. time hembus tu.hembus smpai habis nafas. kemudian sedut balik dgn tapak tgk ditelengkupkan ke muka. tahan nafas dan sapu ke seluruh badan.ustaz tu gak smpat buat lawak..if wife datang bulan..so suami lehla tlg bace dan tlg sapukan seluruh badan..😛
  4. bace doa bgn tdor.
  5. baca ayat kursi.kita akan dilindungi hingga ke subuh.ni ade cite pasal yg lembga curi kurma dan beritahu pasal mende nih..
  6. berwuduk dan gosok gigi. if berwuduk..taklah setan kacau..so sentiasalah dalam keadaan berwuduk k.nanti malaikat bersama kita
  7. niat utk bgn malam.qiamulail lah tu.
  8. b4 tido, bace gak ayat last surah al-imran . ayat 190-195 or 194 tak silap aku. ceklah  k !
  9. tinggalkan wasiat di kepale..kat mane2 pun takpe..asal ade
  10. ampunkan org lain.
  11. jgn berhasad dengki or dah simpan nak balas dendam kat sape2 bile bgn nanti..
  12. bile bgn dari tdo, watlah solat sunat.2 rakaat awal pendek. nabi pernah wat 13 rakaat termasuk witir 3 rakaat. ni dpatkanlah penjelasan lanjut k
  13. if terjage, bgn qiamulail dan amik wudhuk lagi.
  14. ustaz tu cakap, ayat quran ni power..if bace, tunjuk tapak tgn kat dpn org histeria pun mende dalam tu dah takot..boleh belah jin dalam tu…ni kene tanye dielah if nak tau detail k
  15. kite takleh tdo if tak ngantok lagi unless ade niat sbb nak qiamulail..
  16. igtlah mati slalu k..

berjaye gak tadi aku pakse diri dgn kuliah tu..tak bawak buku catatan pun..if bawak..msti aku dapat lebih lagi..ni la first time aku pegi sepanjg cuti berbulan di umah ni..pegi kejap ni pun dah dapat satu mende yg if dibuat..leh tambah pahale utk sepanjng hayat..kire ilmu ni bergune utk sepanjg hayat..

yerla..pagi2 aku bgn mane nak bace doa..dapat gak peringatan malam ni..tu pun lepas abeh aku cabot ..tak solat isyak pun kat sane..sbb ape? adelah..hehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: