convo pictures

kat sini aku sharekan beberape keping gambar time konvo k.

100_1215bersama mak dan ayah yang sgt bersabar dgn anak lelaki bongsunyer nih..hehe

100_1231

dari kiri : sharul, seman

100_1238dari kiri : alin, iqbal. mereka ialah kapel.ntah bile da mau kawen.

100_1245dari kiri : kay, nazri, faris, azizul. sume ni rakan2 jpk kolej perindu

100_1251dari kiri : nabila, alia, nadia alwani, shaznida. dulu time dip kiteorang same2 dbs..

100_1252ni buku konvo..aku tgkap gambar ni pun sbnarnyer sbb aku tak igt name program aku bile org yg nak tangkap gambar studio tu mintak…

100_1192dari kiri : qai, nuha..ni la group member aku terutamanye di hjung2 sem time deg.

100_1197sekali sekale..

100_1202

dari kiri : shaz, shima, unknown :), dila. ni sume classmate time deg.mereke sume bile dapat kije, wat kije macam gile.btul ke kate adjektif nih?hehe

nikmat tak kene selsema..

aku selsema yg agak teruk dari pag lagi..so mmg banyk tisu yg aku gunekan hari ni..maksud aku..sgt sgt sgt byk !! dah telan 2 kali ubat selsema arini..tu dah max la..tak baik gak..

mmg nak solat pun susah..nak wat ape pun susah..idung ni mmg dah pedih dah..kulit cam nak mengelupas dah sbb asyik nak sapu idung jer..tekak pun dah sakit2 sikit dah..

sakitnye smpai ke mate dan kpale..tu lah peritnyer bile dah kene selsema..so..jgnlah minum ais..nanti dah selsema skali..abeh..

owh yer..lagi satu..sakit dade pun yer !!

ubat tu dahla libatkan kos..dan juga akan memudaratkan in the long term..

if nak lagi rase bersyukur..tengoklah bersamamu pada hari rabu 9,30 malam…baru kite sedar ape yg kite sentiasa rungutkan tu ..org len jauh lagi teruk dari kite..tapi diorang reti bersyukur gak..

convo day !

arini aku konvo utk degree… aku jadi orang pertama utk course aku kuar kat atas stage tu 🙂 aku nak gak share gambar kat sini..tapi ketika ini wordpress mcm bese..wat hal nak upload gambar..kite tangguhkan k..

btw..alhamdulillah..konvo kali ni aku lagi heppy dari dip..

oklah..nak diselitkan gak satu cite..nadia tegur aku ni serius sgt time cakap ngan die..padehal dah lame tak jumpe..die kate..yerla..muke aku tak ceria..senyum tu tk murah lgsung !! tak ceria !!!

dan time balik dari konvo..aku smpat tdo dalam kete..ayah yg drive..kuatnyer ayah..aku dah nak pengsan kot..hehehe..kite orang terus ke umah akak aku dan bawa die ke office die..

kat office..aku masuk dan ade sorang guy ni..die senyum kat aku..first impression aku.die ni msti org yg pasang computer sbb arini office akak aku nak pasang computer..dalam office tu ade 3 orang india..sorang aku kenallah sebb dah bese..die contractor wat sume tulah..

yg org senyum kat aku tu..aku tak balas pun balik senyuman die..sbb aku igt die pk akulah owner firm tu ker..so aku tak respon pun die senyum ..argh ! nape aku pk camtu..

rupe-rupenyer die ialah adik kpada orang yg support akak aku nak bukak firm tu..ratus ribu gaklah. !! mak puji this guy..cakap org yg kemas..muke takde tension2..die tak suke cakap bi dan sebolehnye cakap bm..dress well..jenis yg decent mak cakap..perwatakan yg sesuai @ menarik @ menyenangnkan…yg boleh dipercayailah..

so..sbnarnye bkn die taktau sape pengendali firm tu !! die mmg senyum kat aku tanpa fikir or nak descriminate sape aku..dan lebih teruk lagi..time ayah aku salam ngan die.aku tak salam pun..aku ade je berselindung disebalik partition..adui..sombongnyer…..!!!idiot pun yer..hehe..

ps:time lepas aku kuar dari dsb tadi..mak kiss aku 3 kali..xtra satu kali..hehe..

Adab-adab tidur

  1. badan menghadap kiblat. mcam mayat diletakkan di dalam kubur? If tak tahu gak camne, pergi kat youtube dan taip “andai ku tahu” hehe..
  2. bacala zikir, takbir dll tu..taukan ..yg 33 kali tu..
  3. tadah tangan. baca 3 qul bermula dengal al-alaq hinggalah ke an-nas.then tiup tapak tangan. sapu ke seluruh badan. ni hadis sahih.ustaz tu cakap, dr haron din (if aku tak silap dengar)yang bukak darul syifa tu bagi petua tambahan. time hembus tu.hembus smpai habis nafas. kemudian sedut balik dgn tapak tgk ditelengkupkan ke muka. tahan nafas dan sapu ke seluruh badan.ustaz tu gak smpat buat lawak..if wife datang bulan..so suami lehla tlg bace dan tlg sapukan seluruh badan.. 😛
  4. bace doa bgn tdor.
  5. baca ayat kursi.kita akan dilindungi hingga ke subuh.ni ade cite pasal yg lembga curi kurma dan beritahu pasal mende nih..
  6. berwuduk dan gosok gigi. if berwuduk..taklah setan kacau..so sentiasalah dalam keadaan berwuduk k.nanti malaikat bersama kita
  7. niat utk bgn malam.qiamulail lah tu.
  8. b4 tido, bace gak ayat last surah al-imran . ayat 190-195 or 194 tak silap aku. ceklah  k !
  9. tinggalkan wasiat di kepale..kat mane2 pun takpe..asal ade
  10. ampunkan org lain.
  11. jgn berhasad dengki or dah simpan nak balas dendam kat sape2 bile bgn nanti..
  12. bile bgn dari tdo, watlah solat sunat.2 rakaat awal pendek. nabi pernah wat 13 rakaat termasuk witir 3 rakaat. ni dpatkanlah penjelasan lanjut k
  13. if terjage, bgn qiamulail dan amik wudhuk lagi.
  14. ustaz tu cakap, ayat quran ni power..if bace, tunjuk tapak tgn kat dpn org histeria pun mende dalam tu dah takot..boleh belah jin dalam tu…ni kene tanye dielah if nak tau detail k
  15. kite takleh tdo if tak ngantok lagi unless ade niat sbb nak qiamulail..
  16. igtlah mati slalu k..

berjaye gak tadi aku pakse diri dgn kuliah tu..tak bawak buku catatan pun..if bawak..msti aku dapat lebih lagi..ni la first time aku pegi sepanjg cuti berbulan di umah ni..pegi kejap ni pun dah dapat satu mende yg if dibuat..leh tambah pahale utk sepanjng hayat..kire ilmu ni bergune utk sepanjg hayat..

yerla..pagi2 aku bgn mane nak bace doa..dapat gak peringatan malam ni..tu pun lepas abeh aku cabot ..tak solat isyak pun kat sane..sbb ape? adelah..hehehe..

Sama-sama

Post kali ini khas untuk seorang sahabat saya.

Terima kasih sebab berterima kasih kepada saya.

Maaf sekali lagi di atas segala kesilapan saya.

Kisah-kisah minggu lepas

Dah lama aku berhasrat nak tulis post di blog ini. Tapi memang takde motivation sangat sbb few jer visitor setiap hari. Tapi salah diri aku gak sbb tak promote. Oklah, aku akan coretkan kisah yang agak panjang kali ni. Selagi Kak Jah tak datanglah sbb if die datang, aku kene gerak dah pi naik genting. Yippie !!!

Alhamdulillah. Semalam aku dah dapat semua design untuk ebook aku. Kat bawah ni design utk ebook utama. Okey tak? Bolehlah kan. Ebook ni dijangka dilancarkan pada 23 Jun. Free report pula akan dilancarkan pada 31 Mei. Tapi ia mesti disiapkan esok sbb nak bagi dekat prospek JV.

eco1_a

So far tiada pun prospek rakan JV yang dah kata setuju nak tolong promote. Takpelah, if diorang tak berminat, kenelah gune cara lain. Untuk report percuma, aku akan berikan 6 tips daripada ebook aku tu.

eco2_a

Hopefully ebook ni akan dapat dilancarkan mengikut jadual walaupun pelbagai perkara yang tak siap lagi. Mungkin aku nak jual ebook ni terhad untuk 1,000 orang jer. Okey tak? Hehehe..

Smalam aku pegi raptai konvo. Pegi sorang-sorang. Sementara tunggu taklimat tu, aku baca satu buku library ni. Byk gaklah dapat baca. Lepas tu singgah rumah sewa jap dan terus balik ke rumah. Kat rumah makan nasi lemak pagi tadi. Yerla. Memang aku tak makan dari pagi. Malamnya plak mak dan ayah ajak pi makan kat seri gombak. Aku makan makanan rasmi aku iaitu nasi goreng padprik ayam. Selain tu, makan sate dan jugak ari fresh orange. Kat tempat sate tu ada sorang gurl ni. Cun. Besenye dia takde. Tapi sekrang tgh cuti kot. So bolehlah tlg family dia di gerai tu.

Hari Jumaat ari tu aku ade merasa bawak Spectra. Dah pernah bawak sebelum ni. Tapi cume nak cakap, lagi best kot bawak Myvi. Tapi mungkin gak sbb Myvi tu baru. Tapi mgkin aku dah cukup satisfy ada Myvi. Tapi sebenarnya plan nak beli Saga jer. Impian nak Vios or Harrier. Tak pernah aku naik Harrier lagi. Tapi Harrier baru dah takde kot skrg. Sume tu angan-angan jer.

Khamis plak aku buat talk di Serdang. Terima kasih berbanyak-banyak kepada Undang kerana sudi teman aku dan dia juga ada membantu dan handle slot. Memang sangat mencabar dan satu pengalaman baru buat aku. Yerlah. Bercakap di hadapan 450 orang pelajar darjah 2 dan 3 sememangnya berbeza !

100_0982Mule-mule tu siap salah sekolah lagi. Perbezaan antara nama 2 skolah tu hanyalah “Sri”. Nasib baiklah Undan sememangnya pakar di area sana. So Undang berjaya juga memastikan kami sampai di sekolah tu tepat pada masanya dan tidak lewat.

100_1001

Dan kali ini ialah kali pertama time aku bg talk ada orang menangis. Actually takde intention pun nak buat diorang menangis. Tapi diorang menagis pun sbb video clip yg aku tnjuk. Bukanlah sebb aku yg provoke. Undang juga ada beri beberapa comment tentang talk aku untuk aku perbaiki lagi untuk talk-talk pada masa yang akan datang. Jumpe nanti die akan bagitahu banyak lagi. Thanx yer undang.

100_1007

Lepas talk tu, Undang bawak kami ke JJ untuk menjamu selera di Pizaa Hut.Baru aku tahu kat sane leh refill air free. Ais kosong juga free. Yey !! Hehehe.

100_1008

Oh yer. hari ni gak agak best sbb aku tdo lambat. Dalam pkl 3 pagi. Tapi lepas solat subuh [mak kejut], aku dah tak tdo. Aku ready utk talk dan bg talk shinggalah malam. Aku tdo dalam 1,2 pagi gaklah. Then hari jumaat tu barulah aku ada tido siang. Sebelum pegi solat dan juga lepas solat.Kirenyer, boleh je aku kurangkan tdo. Asalkan aku ada matlamat yang jelas, passion dan jugak bila aku memang dah tiada pilihan.

100_1006Tapi sebenarnya, kalau aku kurang tdo pun, aku ni sangat sangt sangt kerdil if nak dibandingkan dengan orang lain yang jauh lebih hebat dan sibuk. Setiap tindakan diorang jugak lebih significant, berbondong-bondong pahala, impak terhadap puluhan ribu orang dan juga kekal ilmu serta mengalir pahala sebab yang disampai ialah ilmu agama yang dirakam dalam bentuk tulisan , audio mahupun audio.

Untuk kita sama-sama merenung diri kita ni, aku cadangkan kite bace satu post di sini. Terutamanya ayat-ayat last dia. Walaupun pedas tapi bgs untuk kita !

tip utk yg putus cinta

ni utk org yg tensen bile baru putus cinta..kalau anda gumbira putus cinta..so takyah bace post ni k..

utk lupekan die yg tak gune tu.sibukkan diri anda..rangkakan dalam satu kertas, apa yang anda ingin lakukan untuk sepanjang hari, minggu bulan mahupun tahun..buat ape yg anda dah lame tangguhkan sbb takde mase dll..

ini jugak boleh dinanggap sebagai memberi masa untuk anda memanjakan diri anda sendiri dan menjadikan diri anda sebagai org yang paling anda sayangi..

rileksla..watpelah nak sedey sgt sbb clash arini..andai kate baru nak clash lagi 10 tahun ke..kan lagi merana..so cube lihat hikmah di sebalik setiap kejadian yg berlaku…