aku dah beli duit mania!!

akhirnye..buat kesekian kalinye..harapnye kali ni boleh memberi manfaat dan aku diberikan kekuatan utk berusaha bersungguh2..barang taktaulah bile smpai..sbb baru je order ..skrg dah pkl 1.23 pagi..so..aku pun qualify jadi affiliate utk duit mania ni..

komisen affiliate rm60 jer..so aku plan..sape yg nak beli ikut link aku..aku bagi rebat tunai rm30..oklah tu kan? bukan byk pun aku dapat..walau ape pun.utk yg excited nak beli..kaji betul2 berdasarkan review2 pakar yang jujur dan tidak berkepentingan..

aku ni dah jadi affiliate..dah kire berkepentingan dah..huhuhu..takpe2..apepun..tggu je review dari aku..

p/s:pkl 6 pagi nanti aku dijgke pi sepang..wat talk..oh !! doakan sumenye berjalan lancar k..prog smpai petang tu..

Advertisements

nak aku buat review duit mania?

aku mmg bukan yg selayaknya if nak review duit  mania..sbb aku bukan pakar bisnes internet pun..tapi tak salah kan if aku nak review dari perspektif org yg takde pengaman nih..utk yg dah byk pengalaman tu tak perlulah bace review aku..dan yg takde pengalaman pun..if tak percaye sgt kat aku..tak payahla bace gak k?

eh..nak review camne if aku pun tak beli lagi kan? huhuhu..sabar…sabar..aku mgkin akan beli dalam mase terdekat ni..mgkin ari ni atau luse..tgh nego dgn sorang otai im ni..nak mintak diskaun sikit..hehehe..nanti if aku dah beli..aku akan bg review aku k?

so..utk sesape yg sgt sgt sgt takut nak beli lagi ni..takut rugi or kene tipu ke..takpe.biar aku jadi bahan ujikaji k? if rugi pun sbb tak berbaloi..biar aku rase dulu..biar aku je yg tanggung..hehe..tapi mmg im ni pakar kan bab psycho2 nih kan? yerla..masing2 berebut2 nak beli cepat2..yerla…500 pertama je dapat jd gold member utk duit mania..

dari pengalaman aku..pegi bengkel yg bayar mahal2 pun..tak ramai peserta yg akan aktif di forum ekslusif die..so mgkin leh amik manfaat dari mende camni..dan macam aku beli clickbank dulu..ade gak die bg mende special utk org beli awal..tapi..bile aku tgk2 balik..diorang naikkan jumlah org yg terime bonus tu. !!! aper perasaan korunk? rase diperbodohkan tak?

mgkin korunk baik kot..so..anggaplah tu strategi diorang jer 🙂

blog ini dah kembali “mesra” search engine…

aku dah enablekan balik mende alah ni..so blog ini akan dapat di detect oleh search engine.saje nk tgk camne ia akan mengubah jumlahvisitor..so far..jumlah tertinggi satu ari hanyalah 37..so aku target nak cecah 50..mgkin dlam mggu ni.tgklah secepat mane spider search engine leh detect balik blog aku nih..

senyuman yg ikhlas..

aku if tangkap gambar susah nak tnjukkan gigi..tak reti..kadang2 try gak nak tnjuk gigi..tapi msti cam tak ikhlas gile..tapi dalam gambar kat bawah ni..aku berjaye gak wat ..tapi ni pun setelah beberapa cubaan yg dilakukan..time ditangkap gambar ni..tak terfikir pun nak tnjuk gigi atau tak..tapi ..tu natural..

patutlah org pesan ..senyuman yg ikhlas besenyer menampakkan gigi..

100_0643

gambar ni adalah semasa kiteorang dalam perjalanan ke puncak perdana..

si p lagi..

aku start tulis entry ni pada pkl 11.10 malam.saje nak tgk brape jam aku buang mase utk tulis mende keduniaan ini..oklah..sebelum bermula..aku nak tegaskan yg semua keburukan yg aku gambarkan tentang si p  adalah mgkin bukan berpunca daripada kelemahan diri dia tetapi mgkin disebabkan diri aku yg serba kekurangan dan tidak rasional ini..

pagi ni aku bg awal gak..taklah awal gile tapi cukup utk aku solat subuh dalam wktunyer..then aku mandi dan cube bc eco sikit2..tdo pun ade sikit2 kot..then aku gerak ke kelas..smpai kat kelas dalam pkl 8 lebey..majority classmate dah ade dalam kelas..leps tu xm pun bermula..alhamdulillah aku dapatlah jawab walaupun tidaklah secemerlang mana..

abeh sahaja xm..aku alas perut di mamak dgn ais kosong dan roti kosong..selps tu balik umah dan siap..pegi masjid..lepas solat..aku tgur shukri..kawan sabqi.die skrg keje di mc d sri kembangan..dan tinggal di pusat komersil seksyen 7..die penah keje setahun di dubai jadi witress hotel dan len2 tmpat lagi..sapela cakap skrg takde keje kosong?? kesimpulan dari jumpe die.die cakap nak smbung master satu ari nanti dan nak bukan bisnes sendiri gak..alhamdulillah..

kemudian aku terus jumpe undang dan die drivekan ke puncak perdana..dah jnji nak study kat sane ngan p..aku dah msg die bile aku otw..die reply..dan dkt nak smpai dan bile dah smpai aku msg gak dan die tak reply satu pun..then aku call..dan die dgn nada marah cakap pkl4 kan di library..yerla.time aku smpai tu blm pkl 4..die kate die di fakulti.tapi nape die tak reply time aku msg? yg janji pkl 4 tu.die tanye b4 this..aku nak smpai bile..aku cakap dalam pkl 4..aku besenye mmg akan set janji temu camtu..dan aku akan smpai lebih awal..dan aku tak marah pun if the other party lambt..sbb mmg dh jnji camtu..

then time study ngan die sume ok…tapi yg pasti sepanjg blaja ngan die..die byk reply msg sorang lelaki..(akhirnye die cakplah laki tu abg angkat die lepas aku tanye)..aku mmg tak selesa time die reply2 msg termsuklah ketika tengah borak ngan aku..kire mmg die tak boleh nak tangguhkan langsung dan laki tu amat penting dari die dari aku yg di dpn mate die ni yg sanggup datang ke puncak sbb nak teman die study !

tapi b4 kemuncak aku bengang tu..die belanje aku dan undang air rm1 , jambu rm1 dan juga goreng pisang kongsi rm2..kite orang berjalan dari kampus tu ke taman berdekatan..tangkap gambar sikit then solat dan smbung blaja..time smbung ni mmg dah kemuncak die.mmg aku bengang sbb die duk msg je keje..

then aku tanyela..die kisah tak if bile die ngan seseorang dan org tu duk sibuk layan msg je..die kate..die kisah if tu kapel die..dalam keadaan ni..die mmg tak kisah if aku yg byk msg time ngan die tapi aku plak sgt kisah if die wat camtu..mmg sgt menyakitkan ati !!

then..diet tanye sape slalu msg aku.akupun sbut satu name..dan bile aku tanye sape name abg die tu..die taknak bgtau ! ni mmg sucks !! ni mmg aku dah bengang gile dan aku pun kemas barang..die pun dah kemas awal dari aku dah..tapi lepas dah berpisah dan aku tanye.die cakaplah name abg die tu..

tapi lepas jumpe pun.kejap je msg..die terus cari excuse nak stop msg..tapi if dgn abg die tu..tak boleh lekang !!! dan smapai skrg die tak respon msg last aku bg..aku cakap thanx blanje tadi dan sorry for everything..dan skrg aku nampak je die on ym…

actually aku dah berkali2 janji taknak dah ade ape2 ngan die..tapi mudah sgt aku tewas ngan ajakan die..so..kite tgk leps ni aku akan wat cam arini lagi or tak..aku harap ari ni lah last aku pegi puncak untuk dier..UNLESS die ade dtang induk kerana aku..ok..tulah indicator yg paling fair yg aku leh wat..walaupun tak cukup adil sbb die takde transport..

oklah..utk korunk yg blur2 lagi ..sape aku di mate dier? nobody !! die dah ade bf..yg ntah gaduh or tak skrg tak sure..die gak ade bf lame die lagi..die ade abg angkat yg sgt sgt sgt disayangi dan slalu kuar ngan die..aku ni just digunekan if die nak mintak tlg itu dan ini..tu jerla..

dan jugak tadi die tanye nape aku suke dier..ni mmg aku dah malas nak ulang dah ngan die..tapi hakikatnye..die hampir tiada sume ciri gurl yg aku nak !! yg ade cume 2,3 je kot..ape die? die ade pegangan agama sikit2..(sng je nak cari gurl yg jauh lagi alim dari die)..die byk cakap..dan manje..tu je..

yg aku tak suke? byk gak..takpelah aku cakap ni k..korunk tak kenal die pun..die tak reti kenang budi..tapi aku masih susah nak marah dan mudah sgtlah nak maafkan dier..oklah..memandgkan mmg aku tak sggup pun amek die jadi wife if die nak kat aku..so..aku blh anggap if aku teruskan hub ni pun..ia lebih membawa ke arah keburukan..lgpun ati aku sakit..tak tenang dan byk msa dan duit aku abeh sepanjg kenal dier..tapi mmg die tak reti nak hargai lgsung..cukuplah kesilapan aku dalam kenal die slame 2 thun 2 bulan ni..

oklah..tu je la cite pasal die..ni la cite yg paling personal yg aku postkan disini..saje nak luahkan untuk kurangkan tekanan..dan motivate diri aku balik..lgpun yg bace ni mmg korunk yg rapat dan kenal aku dan tak kenal dier..

sejak dah jdi mende ni..berkobar2 gak aku nak daptkan calon wife secepat mgkin..if doa dan solat hajat tiap2 ari ke..msti Allah kabulkan..tapi tgklah..bkn sng gak nak cari..yerla..diri sndiri pun mak support..lgpun diri aku ni pun tak cukup baik lagi utk attract gurl yg baik..

oklah..its enough pasal cite si p nih..btw..aku lupe nak cite tadi..lepas jumpe undang..kiteorang ke mc d dulu..dan undang buat yg brp kali dah dgn bermurah hati sudi tlg kawan die yg pemalas ni refill air..mulianye ati die melayan kerenah aku..dan die gak drive sepanjg pergi dan balik ke puncak..jauh tu !! if aku yg drive mmg dah penat gile..so msti die penat gile.thanx yer undang….

tentang xm acc yg aku akan tempuhi pada isnin ni plak..aku harpkan yg aku bersemangat utk cover sume spot yg die bg..byk gak..tapi harap aku ade smangt utk settlekan sume…ni jelah harapan utk aku score abeh2san..dan tadi terime kol dari kak da..die ajak study same ahad ni..ni la first time class mate aku ajak aku study same..kak da ni dah ade anak ramai tau ..huhu.. so..aku harap aku dapatlah blaja dan tlg mane yg patut if diperlukan..

dan tadi aku sharekan blog http://www.zaharuddin.net ngan kawan aku sorg ni yg sgt alim ni..dan die say thanx pade aku..wah..alhamdulillah..die appreciate gak..post2 uzar (name ringkas dier) sejak kebelakangan ni sgt memotivasikan org yg membacenyer..so..hopefully mampu memotivasikan diri aku utk menjadi insan yg lebih baik.. walaupun die tak respon pasal earth hour aku tu..huhu..takpelah..at least aku dah try hantar kat die..

oklah..utk cuti nanti…looking forward utk buat pelbagai perkara yg leh datangkan ketenangan dan kepuasan pada diri aku..dan utk kawan2 yg sentiasa menyokong aku sewaktu aku susah dan senang..aku ucapkan terima kasih banyk2 k..smoga Allah sentiasa mempermudahkan urusan kalian dan juga kalian diberikan ganjaran yg setimpal..tapi ade bebrapa kawan aku yg sgt supportive yg mmg tak tau pun pasal kewujudan blog ni..

oklah..skrg dah pkl 11.44..so 34 minit utk tulis blog ini..smoga anda manfaatnya utk diri aku walapun sedikit.ameen..

nak luahkan perasaan + pesan buat diri sndiri (especially for next sem)

skrg pkl 12.18 pagi..dah ari khamis..bsk aku ade final xm eco..aku tak siapkan lagi assingment..sparuh pun tak smpai lagi..study pun byk tak cover dan tak faham lagi..

of course la aku tak dapat nak luahkan secara detail nape aku tensen..yerla.nak jage ati org len..oklah..kite mulekan dgn brite baik dulu..aku dapat job yg kat bagan lalang tu..pade 30 hb ni..one whole day..kat tepi pantai..alhamdulillah..in term of keuntungan..tak byk pun..mcam bese..cume in term of kebesaran job tu..kire ni paling besar sbb ade 3 slot dan libatkan fasi..

utk yg tensen pulak nape? dah aku tak siapkan lagi assignment..malam ni..sepanjg malam..aku tak productive lgsung..tak smpai 3 page kot..tu pun mmg copy paste..dan assignment ni mmg dah dapat dari awal sem ! idiot !!! skrg baru nak wat..ni pasal assignment..kf..something need to be done pasal focus ko dan juga design bilik ko kot..yerla..laptop dah conquer meje dan juga ko leh distract dgn mudah bile ade connection internet..bile takde connection ko salahkan takleh wat keje plak..

oklah..pasal test plak..aku tak tau nak blaja ape dan tak faham pun..pastu serabut memikirkan ape yg org len pk pasal aku..aku pandai ke? tak lah !!!! byk je result test, quiz, assignment aku yg teruk..tu org tak nampak..tapi bile aku masuk kelompok yg ok..mulela..padehal bkn highest dalam kelas pun..

takpela..kesimpulannye.ko kene berdiri dgn kaki sndiri..balajalah dari awal sem..jgnla wat camni lagi..sian kat diri ko tu…xm eco nanti msti teruk..tapi takpela..life must go on..never give up !! sem dpn harapnye dapat study dari awal dan juga bantu kawan2 if diorang perlukan..tapi actually dalam kelas tu ramai sgt yg lagi pandai dari aku..dan juga ade je classmate yg consistent dapat highest dalam kelas utk sume subjek..i’m nobody lah !

oklah kf..ko nak serabut pun..tak gune..bawak kesan negative je utk ko..aku just ordinary person..aku takleh puaskan ati sume orang dan mmg semua org tak kisah nak fikirkan ati aku..beselah tu..

gudluck sayang !

Kak Jah bakal membuka legal firm sendiri

wah..dah maju kak jah skrg..diam2..dah bakal bukak legal firm sendiri..sememangnye aku sgt kagum !!! renovate utk office je dah brape ribu..sewa..alat2 pejabat..pergh..overhead tiap2 bulan takyah citela…utk pengethuan korunk sume, kak jah ni ialah akak aku yg paling tua dan merupekan anak no 3 dalam family aku..

kak ji yg jugak seorang lawyer just membantu backup dari luar je wat mse nih..[kak ji plak akak kedua tua aku dan anak no 5 dalam family aku]…actually ade beberapa org kuat lagi disebalik langkah besar akak aku ni..merekalah yang menyumbangkan modal dan juga prospek2 dan juga consultation yang berkaitan..dan diorang ni otai2 lah gak..tapi diorang bukan lawyer..

kire dalam family aku..kak jah ialah orang yg ketiga involve dalam bisnes..if tak termasuk aku..if termasuk aku..4 oranglah..dari 8..leh tahan gak tu..huhu..tapi yg len tu ade je involve dalam biznes..tapi secara tak langsunglah..mcm wife yg wat biznes dan juga diorang just letak duit tapi biznes tu org len yg punyer..

apepun..gudluck dan all the best buat kak jah..smoga berjaya !!!