di persimpangan dilema..

wah..ayat !! aku actually di persimpangan nak plih elektif ape utk next sem..bkn pe..elektif ni akan membezakan tiga subjek yg kiteorang amik..so it make a difference..kire yg significant gaklah..if boleh..aku nak pilih yg terbaik utk hidup aku dan cite2 aku..kire bkn just for the sake nak score..

2roads

aku pun mmg dah kesuntukan masa dalm idup ni..smpai skrg takde arah tujuan lagi..aku tak anggap aku betul2 dah on track..no specific plan lg nak ke mane lepas nih..utk menyettlekan mende ni..aku dah rangke beberapa plan poyo iaitu :

  1. aku akan dapatkan salinan sume pilihan elektif yg ade dari office fakulti
  2. aku akan ajak kawan2 yg berminat utk pegi tour menginterview usahawan2..nak mintak advice diorg..antara usahawan tentatif adalah spt bapak ridhuan di n9, abg2 apex, abg shahrul uia dgn bauhulu, iwani pye ceo, en mahyudin di seksyen 7
  3. aku jugak akn try email pada ceo2 lain..mcam tengku zafrul..puan noraini cookies..ceo noraini cookies iaitu anak dier dan beberapa lagi org yg lain..ni baru plan kasar jer..[aku baru terpikir ni..alhamdulilllah..]
  4. aku kene rancang betul..make a written and main plan tentang objektif idup aku kat atas muke bumi ni..ape yg aku nak achieve..brp ..bile? bagaimana? dll..kire kene rancang dgn agak detail jugaklah..
  5. try bace kisah usahawan2 yg berjaya..camne diorang bermula.dll..tu la org cakap..part paling susah nak wat first milllion jer..oh !! mmg sgt susah..but i’ll NEVER take no for an answer !! amacam? dah cukup poyo tak?hehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: