ucapan najib

skrg dah pkl 3.53 am..aku tak tdo lagi..baru siapkan summary utk chapter bagi buku “From Good to Great”..ni utk OB subject..so..utusan dah leh bace yg ari ni punyer..

dari ape yg diucapkan najib, aku sedikit gembirala..sbb die arise issue2 yg dah lame org cdangkan tapi die tak pnah pun respon sewajarnyer.. skrg ni dah hampir pasti die jadi org no 1 dalam negara..so branilah sikitkan nak bersuara..

so..harap2 ia bukanlah sekadar kata2..kite tgk sejauh mana ia disertai dgn tindakan..nk tgk lepas ni sejauh mana barisan kabinetnye selepas rombakan dibuat…

if dlu2..igt lagi beberapa kate2 manis pm kite skrg nih..

  1. time b4 jadi pm..die pernah lancarkan kempen hapuskan dadah..bsar-besaran dgn target yg besar..tapi lepas tu..senyap..sepi..
  2. time jadi pm..rakyat jelata sambut baik slogan “bekerja bersama-sama saya..bkn utk saya”..wat lawatan mengejut ke satu agensi kerajaan..kuarlah kat muke dpn surat khabar..tapi kesannya skarang? mcm tun m dulu..die kanalkan slogan “malaysia boleh”…ia masih menjadi pembakar semangat buat semua rakyat malaysia sehingga kini..
  3. lepas menang pilihan raya baru2 ni..pm kate nak suruh sume menteri kabinet declare harte..so skrg ape cite? tgk2..kerajaan negeri slangor yg mulekan..declare harta sume exco termasuk menteri besar dier..
  4. tak lame dulu gak..pm naik train pagi2..naik star lrt dan komuter..[cubela naik putra ker..baru rase sardin betul time peak tu]..leps tu comment itu dan ini..skrg ape tindakan yg dah dibuat..dah dkt setahun dah kot..boleh tak kite katekan ni publisiti murahan jer?

k la..bykla plak memburuk2 kan die..ish2..dose byk tak nih yg aku kene tanggung..udah2 ler kf..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: