kf yang “pandai”..result spm..

saje nak ungkit sejarah idup aku…ni result spm yang berjaya aku perolehi..

  1. 7d kimia
  2. 6c biologi
  3. 5c fizik
  4. 5c biologi
  5. 5c add math
  6. 3b pendidikan syariah islamiah
  7. 2a sejarah
  8. 2a bi
  9. 1a pendidikan al-quran dan as-sunnah
  10. 1a matematik
  11. 1a bahasa melayu

pnjg gak cite if aku nak huraikan pasal result ni..tapi biar aku cite yg berkaitan punce yg datang dari diri aku jer la k? yg disebbkan org len tu aku simpanlah..huhu..

antara mende yg sebbkan aku dapat result spm camni :

  1. aku hilang fokus..aku tk igt yg aku pgi skolah dan amik aliran sains utk score dan excel..
  2. aku sibuk ngan debat..forum..blaja ntah kemaner..aku tak seimbangkan..
  3. aku takde goals utk pergi oversea..masuk matrik dll..[mmg aku dah set dalam otak taknak masuk matrik]

tu jerla serbe sedikit..time amek result spm pun aku amik lambat..3,4 ari lepas result kuar gakla…pegi dgn sabqi dll..tak excited pun..bile terjumpe cg ramly [cg add math] , die tanyer kat aku camni “dapat 5 ke 6?]..kire die tanye aku dapat 5c ke 6c..tu jerla expectation die..mmg betul pun ! hahaha..

mmgla aku hepi dan taklah frust sgt memule tu..tapi lepas tu..terase gaklah..bila minat upu utk msuk universiti..aku dpat tawaran utk pilihan terakhir aku …krie aku pye first choice dll tak dpt pun..tapi boleh tahan heppy gak sbb tau dapat shah alam..dkat jer !! leh balik slalu..hahahaha..pastu balay dan sabqi pun dapat uitm shah alam gak.okeyla tu..

start dari situ..aku dah tau .aku terpaksa ikut “jalan” yang lebih jauh dan lame berbanding kawan2 aku yg lain..yerla…aku dip..pastu baru deg..diorang matrik dan kemudian terus deg..tapi actually mende ni sbnarnyer secara theoritical dan perception jerla diorang lagi cpt..hehehehehe..

macam skrg..aku dah start first sem master tapi ramai je kawan2 yg tengah blaja di deg lagi ..termasuklah org yg masuk matrik dulu..so..still da same..taklah aku ni ketinggalan sgt !hehehe..

lepas tu bile aku kat u pun..aku aktif gak..start dari first sem lagi..tapi ape yg aku wat time kat u tu taknak cite lagila..nnti2la..sblm nak end kan post ni..aku nak pamerkan gak result setiap sem aku time dip dan deg..hehehehe..dan aku taknak komen ape2 pasal ni..πŸ™‚

diploma in business management (UiTM)

  1. sem 1 -> 3.84
  2. sem 2 -> 3.61
  3. intersession (2 subjek) -> 4.00
  4. sem 3 -> 3.30
  5. sem 4 -> 3.67
  6. sem 5 -> 3.86

sarjana muda pentadbiran perniagaan (perniagaan antarabangsa)

  1. sem 3 -> 3.64 [ni sbb aku smbung dari dip..so terus sem 3]
  2. intersession (2 subjek) -> 3.33
  3. sem 4 -> 3.42
  4. sem 5 -> 3.67
  5. sem 6 -> 3.67 ( ni sem praktikal. wat kat scope international, standard chartered)

skrg – > amik mba..result ? ntahla !!!

4 Responses to “kf yang “pandai”..result spm..”

  1. fana Says:

    wah..ko skang da amek master? hm..ramai kawan2 da amek master..n ak still degree..mcm y ko cakap la..tp bg ak..mase kat u ni..sume depends on minat, klo minat subjek tu..konfem excel ngn senang gle..klo x minat..apelagi..extend la.haha..congrats kf!~

  2. kfadhli Says:

    thanx…πŸ™‚ yup..tapi kan..silap2..deg ko tu jauh lagi bernilai dari master yg aku amek ni..[syyyyhh.! rahsie tau.. huhuhu]..

    tak penting kat mane kite bermule..yg penting di mane kita berakhir..hehehe..btw..cograts gak buat ko sbb tak lame lagi akan grad dari utp..antara universiti tersohor dan paling elit kat msia..

  3. fana Says:

    hahaha..guess i never appreciate UTP s much s wut ppl see…hurmm..

  4. kfadhli Says:

    ala..beselah..dah kite mmg dah kat dalam tu..rumput di laman org len kan slalu nampak cam lebih lawa..hehehe..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: