taktala merenung bintang di langit, igtlah rumput di bumi..

aku tgk bulletin kat fs dan juga aku ade pengalaman deal dan berurusan dgn org yg sepertinya..seperti apa? bile dah ada pangkat..dah ada duit..dah diangkat tinggi..dah mule utk berpewatakan spt orang besar.

bile bercakap..menulis..bergaul..mulalah nak tunjukkan taraf diorang yg lebih tinggi..maklumlah..jawatan dah besar..gaji dah besar..berdampingan setiap hari dgn orang2 yg berprofil tinggi..kereta dah mewah..seolah2 orang lain ni bg langit dgn bumi dgn diorang..jauh lagi rendah tarafnya dari diorang..

cara nak menegur orang lain..nak mengarah pun dah tinggi egonya..bahasa yg digunakan bukan lagi bahasa sesama rakan tetapi seperti bos kepada kuli..salahkah menambah pekataan “tolong” ke didpan ayat tu? ayat2 menyindir..dan membangga diri..

buat kf..ko jgn sesekali la lupe daratan k..ari ni ko sedap kutuk org yg cmni..bsk luse ntah2 ko jadi camtu gak..igtlah asal usul ko tu k? dari dip ke deg..pakai motor ex5 pemberian abg je pun..dah master ni dapatlah pakai kancil lama ..tu pun belas ihsan dari abg dan mak juga..makan kat secret receipe adelah sekali dua seumur hidup..nandos mmg tak pernah..starbucks pun tak penah (pegi visit dan dpt test free adela🙂 )..banyaklah lagi nak diceritakan kesusahan idup ko skrg…dan bagaimana rendahnya ko di mata org2 yg sebaya ngan ko yg lebih berjaya

cthnye macam ko kene kat forum iluvislam yg penuh dgn student oversea..camne ko dilayan bile ko email kat bdk oversea dll..if ko tak suke dilayan macam tu..ko jgn buat mende yg same satu hari kelak okey?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: