income 11 k? is it possible through internet?

aku tgk2 kat internet ni..ramai jer wat duit berpuluh ribu sbln..smpai 5 angke pun ade..wah..hebat tull..duk dpat laptop wat duit..susah sgt ke shingge aku tak mampu nak wat..so tanpa berlengah lagi..aku nak tetapkan sasaran poyo aku sekarang jugak !!

okla..my target ialah pada bln 7 alone..aku dah dapat income RM11,00o daripada biznes di internet..gile !! tu kire minimum income utk bln2 seterusnya jugak..masa ade dalam 6 bulan lagi..tak lame dah tu..

if ammar zahar yg lahir 87 tu leh wat..lebanon tu yg baru abeh spm pun leh wat..malula if aku bdk master takleh wat..hahaha…antara kije yg aku kene wat utk achieve this target are :

  1. bookmark blog yg related dan bace secara konsisten hmpir setiap ari..
  2. banyakkan bace online pye artikel pasal internet biz ni..try avoid yg berbayar punyer..
  3. try wat biznes online..jd drop ship ..dll..wat digital produk dan jadi im yg sangat banyk mailing listnyer..
  4. bine networking dgn im2 yg lain..
  5. kene korbankan waktu tidor yg terlampau byk tu..
  6. venture to international biznes !! ade beratus negara dalam dunia ni ..so nape perlu fokus pada msia jer? indonesia tu ade beratus juta population !!
  7. aku akan masuk niche yg tak ramai orang..spt bkn yang berkaitan buat duit di internet..
  8. tgk blog pakar msia dan international dan tgk ape yg diorang wat.duplicate..

apakah yg akan menjadi halangan utama aku nanti?

  1. weak english
  2. weak technical skills. macam wat website..design..dan apa shj pasal computer dan technology
  3. no networking
  4. lack of capital
  5. lack or persistent, consistency, determination
  6. no partner
  7. no internet access ..nak akses agak susah..
  8. do not have burning desire and motivation

solution utk halangan aku tu

  1. mmg aku bangang it..tapi aku ade abg yg expert it !
  2. kene pastikan ade motivation factor yg sgt bgs
  3. share dan tanyer experience para pakar yg lain..
  4. kene sntiasa brainstorm idea biznes..dari 100 mgkin akan ada satu yg sgt2 bagus.
  5. buat team utk berjaya..jangan bekerja berseorangan

6 Responses to “income 11 k? is it possible through internet?”

  1. bongek de villa Says:

    aku pun ade angan2 mat jenin cam ko..
    tapi x jumpe langkah lagi..
    sibuk betul..
    byk bende nak kene pkir..

    cuma ko tak la jenin..
    aku je la…hahahah~

  2. kfadhli Says:

    eh..aku pun jenin gaklah.hohoho..btw..ade beberape care nak wat duit thourgh internet nih..antara yg agak mudah mcam jadi affiliate.offer services..

    tapi kene consistentla.tak lame pun takpe..tapi kene consistent..🙂

    same2lah tgk kejeninan aku dalam wat affiliate clickbank k?huhuhu..

  3. bongek de villa Says:

    ajar aku weyh cmne..
    mane tau aku leyh lawan ko~
    1st step? hehehe~
    bg aku guideline ckop r..
    ti aku banje roti canay nak?

    huhu… =)

  4. kfadhli Says:

    first step? hurm..ko ade skills dalam bidang aper? ape yer service yg ko bleh tawarkan utk orang lain dapatkan daripada ko?

    sbg contoh..design logo, website, mengarang dll ?

  5. bongek de villa Says:

    Nape kene ade skill.
    aku bkn nk jual service.
    aku nk jual brg la..huhuh..

    then..ape bisnes ko skrg??

  6. kfadhli Says:

    aku punye bisnes? skrg baru nak bermula dengan click bank iaitu jual produk digital di internet..

    ko tgk post terbaru aku pasal produk fizikal k?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: