Kugan Ananthan – tahanan yang mati di lokap

kita digemparkan dengan satu lagi kematian di lokap. beliau bukanlah tahanan yg telah dibuktikan bersalah..baru direman jer.

apa yg aku cadangkan, prosedur penahanan kat lokap kene dilihat baliklah..tapi kan..kalau tgk bdk kene belasah kat skul tu pun..ramai je yg tgk dan join sama..tiada perasaan kesian apa2 pun..macm gak video seorang wanita yg kene belasah ramai2 kat indon tu kot..smpai batu bata tu pun boleh dihempap atas kepala dia smpai pecah…

itulah manusia2 yg entah ke mana hilang peri kemanusiaannya..oh yer ! lagi satu, pemilihan anggota polis perlulah lebih detail dan teliti..tapi ni mmg susah nak watlah..sbb polis skrg is just another person macam org2 di luar sana..majority of us asal fit layak jadi polis..

dan disebabkan mangsa dari kaum india dan polis ialah mgkin melayu..ia dah dijadikan isu perkaumanla pulak..tapi kite kene igt..ada je tahanan melayu yg mati dalam tahanan polis..yg perempuan kene ketuk ketampi dalam keadaan bogel dulu pun melayu..dan ade je orang melayu yg dibunuh kejam oleh gangster india..dan kita jika masih igt bagaimana sorang remaja melayu dibelasah hingga mati oleh seorang remaja india di kem plkn..yang kemudiannya keluarga remaja india tu visit keluarga si mati satu rombongan dari kampung dia (ramai melayu yg join)..

hopefully isu ni tak jadi isu perkauman yang serius..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: