Kurang tido ! bleh je ko wat ! + presentation ob yg teruk

smlam aku mmg bgn awal.walaupun aku tdo agak lambat.tapi tak lewat gilerla..pakse gak diri tak tdo lepas subuh sbb mak mintak tlgkan hantar kak na pegi office kat damansara..kak na pegi office pkl 8.30 camtu..so..lepas tu aku terus ke shah alam..

Pastu sepanjg ari aku tak tdo..aku sgt banyak keje yg nak disettlekan..yg utama adalah presentation ob..mg tak prepare sgt lagi..2 hari di hujung mggu tu mmg aku gagal manfaatkan sepenuhnya walaupun tak pegi penang..

Then aku pun terpkselah bertungkus lumus siapkan ob nih..bkn ape..dr mcam saje bagi aku first sbb die kenal aku..kununnyer aku ni terrorla bab2 present2 nih..mmgla die kenal aku..tapi time tu kat kolej..cakap pun bm dan aku bkn ade present ape2 pun..

So..aku mmg anggap die letakkan high expectation..aku wat keje2 ob sampai pkl 4 pagi !! utk bdk2 matrik..mende2 ni mmg besela..tapi aku dlu dip dan bkn style aku blaja or wat keje smpai pagi ni..stakat 1 pagi tu ok lagi..tu pun if lepak kat bace lewa (ruang terbuka tepi library yg ade meje mcd tu)

Aku leh wat summary journal ob tu sejam jer setiap satu..ade 2..if aku leh wat pade hujung mggu aritu..tak payahla aku lalui sume ni..berjage smpai pagi..kf..besela..wat keje last minute !! tapi summary tu mmg cam bangangla aku wat..yerla.hampir sume aku salin je ayat die bulat2..

Then aku tdola dalam 4 pagi dan bgn pkl 6 lebih..mmg rase tak sdp bdn..tapi nak present punye pasal..aku redah jer..lepas dah mandi terus kuar rumah..pastu tibelah time presentation !!!

Oh !! aku mmg sgt sgt sgt tak puas hati..aku ade sdiakan skrip..tapi bile tgh2 present tu mmg dah lost..aku tak dapat dah ikut skrip aku..dah tak jumpe dah page mane yg aku nak bace !! ni sume sbb lack of preparation and practice ler..

Dan time present aku byk tgk skrip je..tak natural dan spontan..mmgla !! dah tak prepare..bile abeh present, tiada soalan yg ditanyer ..slamat !! hahaha.. dr cakap aku ngan razzaq present “wonderful”..tapi aku rase sebenarnye taklah sebagus mane..

Lepas tu..ade satu pair lagi yg present tajuk yg same ngan kiteorang psal personality and perception..then..dr mmg sukekan grup tu compared dari grup aku..yg present pun tgkla sape.penah jadi cikgu bi bertahun2..huhu..so aku anggap aku failed utk presentation kali pertama time master nih..!!

Lps ni aku target nak wat yg terbaik utk marketing..aku turn yg ke 20 dari 22..so patutnyer..akn jadi the bestla!! We will see how cmne nanti..

oh yer..berbalik pasal tido tadi..aku tido petang tadi jerla..dalam 2 jam..dari pkl 5 camtu..tapi time kelas ptg tadi mmg aku ngantok gile !! mmgla ade terlelap tapi tak kantoila..sbb mmg aku lawan..sume ni sbb last minute pye keje..

tapi..yg penting nak cakap kat sini..kf..ko sbnarnyer takyah spent byk mase sgt tido ..hidup dahla pendek..if byk tido..apelah sgt yg ko dpt wat..mcm biznes2man yg berjaya sume tdo sgt kejap !!

p/s:tadi aku first time pakai suar padini yg baru di beli..huduh gile ! tu la akibatnyer beli suar yg nak pinggang ade ruang2..yerla..aku plan aku akan gemuk dalam tempoh terdekat ni !! hahaha..tapi tak plak🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: