beli 1 buku setiap bulan

ini adalah matlamat yg baru aku terfikir..anggaplah bulan ni aku tak beli apa2 buku lagi k!! (padahal dah beli 3 buku kot)..

satu buku utk satu bulan..tapi ni sampai bln 6 jer..start bln 7..aku nak beli 2 buku pada setiap bulan..ni tak termasuk ebook !! nak buku real punyer..walaupun harga ebook mmg lagi mahal dari buku betul !! huh !!!

Advertisements

ex “gf” aku kol aku arini..

die nak kol..tapi jadi miskol plak..aku yg kol die balik..die ni kire first dan last last gf yg aku pernah ade la so far..ala ..time kapel dulu tak pnah jumpe pun..kapel pun kejap jer..

kiteorang dah lame tak contact sbb die taknak bagi no baru die kat aku..die pun dah berkapel skrg..tapi yg latest aku tak taula..tapi aku rase yerla kot..sbb bile dah smapai kelantan tu..die dah tknak jawab aku kol..

tadi pun die kol sbb nak ajak jumpe kat lcct..die bdk sabah..ala..dah smpai lcct baru kol ajak jumpe..nampak sgtla die bkn nak jumpe sgt pun sbnarnyer.hohoho..tapi spanjg aku kapel ngan die..puas aku uji die..tapi tak pernah skali pun aku kene marah ngan die..huhuhu..

progress ari ni.

domain utk sistem affiliate dah register..putra cakap die akan siapkan petang bsk..dan sistem rahsia aku baru wat payment tadi rm97 utk beli reselller dier..domain utk tu pun aku baru bayar dan wat order tadi.dan hutang dengan si a dan b pasal jeans yg aku return pun aku dah settlekan..

hutang ngan epul dan anwar pun aku dah gantikan siang tadi spt yg dijanjikan..yg aku cakap ade 2 orang nak tgk suar tu..sorang je jumpe..tu pun die tak amik sbb ketat kat bahgiann tuuuuutt..hahaha..

ari ni gak aku dah submit borang pinjaman mara..submit tanpa meletakkan apa2 harapan..hohoho..esok hopefully aku dapat byk manfaat dari seminar ringkas team flarebiz..at least aku dah ade no tel hset sdr zhafran 🙂 hohohoho

RM500 setiap bulan ?

apakah ini? tadi salah seorang org yg slalu “invest” dalam bisnes aku kol dan msg aku..die ckp..die berminat nak “invest” stiap bulan RM500 dalam bisnes yg aku wat..slame ni..die akan invest rm500 tu dalam asb pada setiap bulan..

tapi lepas die dah sdr mane yg lagi untung [ehem..ehem..],..die pun nak mengubah amalan biase die tu..so..hopefully mende ni jadi dan smoga kita semua dipermudahkan segala urusan..

back to business !!

oklah..main challenges now is nak abehkan stok jeans yg 53 helai tu..

dan seterusnya adalah utk establishkan business internet..nak fokus utk jadi im(internet marketers) dan jual product digital..dan nak xplor gak market oversea ngan bantuan abg aku..dan juga im2 yg lain..

sbg langkah permulaan ..bsk aku akan pergi ke seminar 4 jam team flarebiz.com mamat ni umur baru 18 tahun..aku baru je wat payment rm100 tadi..then..domain utk sistem affiliate pun hopefully dapat arini dan putra dapat siapkan bsk web tu..

utk jeans tu plak..sasaran aku..aku akan habiskan dalam tempoh 2 bln paling lama..ari ni 29hb jan..so b4 29 march..aku dah tak simpan ape2 stok dah.ari ni pun akan akan jumpe at least 2 org customer yg minat nak tgk jeans tu..alhamdulilllah..

ingat..if Allah uji kita, Die akan uji dgn mende yg kite mampu tanggung dan Allah uji bkn sbb Die tak sayangkan kite..malah ntah2..Die nak bagi ganjaran yg jauh lagi besar selepas itu…insyaAllah.

dan aku harap..utk study pun aku akan diberikan smangat dan aku dpt lupekan prob2 yg tidak significant dalam idup nih..tadi prof izi ade cakap..jgn xpect utk menuai padi if yg kite tanam ialah lalang…

so..aku taklehla nk berangan jadi success if kemalasan yang aku agungkan..dan takyahlah impi nak dapat indah2 kat hereafter if skrg pun malas nak buat dan tinggal ape yg spatutnye..if yg xtra2 mls nak wat..takyah la impi lebih2..it not works like that..

wake up kf !!

sah ! no more r/ship with p and si baju putih..hohoho

oklah..aku mmg dah gaduh bsr ngan p..so..aku tak rase die akan baik balik ngan aku..tapi if aku yg initiate..mgkin ia boleh berlaku..tapi if die yg initiate..mmg takkanlah.

then gurl yg baju putih dalam gambar tu pun..yg aku baru puji dalam post b4 this pun..aku trylah kol siang ni..pastu die cakap “apersal cari  [name dier]” dgn nada yg kerekla..lepas die ckap dgn agak kerek..baru aku igt..

die ni sblm ni byk je pnah kuar kate2 kesat time die marah kat aku..kire through msg dan phone..die ni pun mmg singelah sebnarnyer..cume manje ngan orang yg die sukella..tu pun org tu tinggalkan dier..hurm..

k la..hopefully ni last post aku perihal perempuan yang aku “bermasalah” ngan diorang..

oh yer..skali lagi aku nak igtkan..of courselah diorang berperangai macam tu sbg reaction kepada kelemahan diri aku juga..so..bknlah aku nak katekan diorang tu teruk dan aku baik..korunk bolehlah anggap diorang wat macam tu disebabkan oleh keterukkan diri aku ni [ish3….]…

k la.hopefully ni last k pasal mende2 nih..hohoho..

stok jeans : 53 helai (2.31pm)

kf yg kasar

if korunk tgk post aku sblm ni..aku cakap konon blh hadapi sume ni tanpa perempuan kan ? aku terpakse akui..tidak semudah itu..oklah..ni aku nk cite ape yg berlaku malam tadi..aku pegi office abg aku di cheras…ni aku show off satu gambar office die..hohoho..

office

di office tu.aku kol gadis yg aku pnah cakap die sbg cik p..igt tak ciri2 die? ? if tak ingt..tgk balik post aku sblm ni..hohohoho…aku ade msg dan kol die..then…

kali pertama aku kol..ade sorang laki yg agak kasar die jawb..die kate die  dah tukar tipun ngan si p nih..dan cakap dgn penuh kerek..walaupun aku “panas” je kene layan macam tu.aku sabar dan bercakap dgn die dgn sgt lemah lembut..die ade kate..ade ape2 die bleh tlg [dalam nada yg paling kerek]

okla..first time aku just cakap.bgtaulah kat p tu..aku kol..takde ape sgt..pastu aku saje nak uji..yerla..aku pun mmg tgh tension kan..aku kol skali lagi..dan die masih cakap dgn sangat kerek..aku still lg bersabar dan cakap dgn sgt lemah lembut..dan time aku kol kali ni…aku dgr suara p cakap “abg tlg jawablah”..die panggil abg sbb mmg dgn laki yg betul2 tua dari die..die mmg panggil abg..bkn sbb bf or ape..

pastu laki tu mmg cakap kasarlah ngan aku..aku masih bcakap dngan baik shingga letak telefon..lepas tu aku msg die..”krl dgrlah suara p…[ade lagi ayat ditengah ni.aku tak tuleh sbb nanti panjg nak xplain..huhuhu]…krl dah bese kene tipu ni.”

lepas dapat msg ni..laki tu plak yg kol aku..cpat tu die kol aku..dgn cara kerek tu.die dah marah aku lagi..dan die kate..utk pengetahuan aku..die baru kapel ngan si p ni.. [aku tau die tipu !..pnjg gak nak xplain nih !hohoho]..tapi kali ni maaflah..aku tak cakap sesopan 2 kali sblm ni..aku pun layanlah die macam die layan aku..

then aku letak dulu..sbb time tu hujan dan abg dan parents aku dah ade dalam kte nak gerak dari office tu kerumah abg aku…so kene letak cpt..then lepas tu aku ade msg lagi kat p ni..aku cakap kat mamt tu..nak tipu pun nanti.pklah dulu..bezekan antara tukar sim dan tukar tipon..die igt sume orang bodoh ker..dan aku pesan..belajarlah hormat org len walapun org tu lagi miskin dan hina dari ko..

dan utk si p tu..aku cakap kat die..kim salam kat bf die skrg ni..ni bf die dari dulu.dan diorang pnah clash agak serius dulu..sbb time aku kantoi kol die dan bf die angkat..bf die jawab dgn sopan jer..tak kerek..layan aku borak..retilah hormat orang..

bkn ape..aku nak kol die..sbb bile dapat cakap ngan die..aku rase relief..tu la betapa hebatnya kemahiran die berkomunikasi.. igt ! die pras rupe bese2 jer..tapi mende2 len yg wat kan die ni jadi rebutan dan perhatian ramai orang..

oh yer..pesanan2 dan teguran kat atas tu..aku tujukan pada diri aku gak k !! dan ade antaranya ialah nasihat dan kesilapn yg orang len bagi kat aku setelah kesilapan yg aku wat..

erm..then aku ade gak try kol bdk dalm pic kat post sblm ni..kan aku dah kate taknak contact dah kan? failed!! aku kol dan die angkat…hurm..aku igt p lagi baik dari die..tapi tgk..bdk ni plak lagi lembut hati dier..ntah..susah nak agak gurl2 ni..

oh yer.si p ni mule melenting ngan aku sbb aku cube highlightkan satu ari tu pasal pendirian die..die kate..if nak tnjuk sayang pada seseorang tu..aku kene korbankan duit dan bagi perhatian..cth bg duit ni..cth jer k !! aku kene jemput die di dpn pintu dan belanje die sepanjg kuar..makan dll dan hantar die ke dpn pintu balik..tapi if die yg nak tnjukkan kasih sayang..die just perlu teman aku jer..

then aku cakaplah..so..utk laki yg tidak berduit..die akan dapat bagi sikit dan kuranglah kasih sayang berbanding laki yg berduit..ala..if byk duit pada usia 20 an ni pun..duit parents die..bkn hasil titik peluh die..aku if parents leh bg syrikat sebijik ngan modal lengkap..aku pun leh sng2 je jadi berduit..

dan dari cite2 aku ni..aku rase korunk dapat lihat dan nilai kan?? actually bkn salah gurl tu pun sume perkara ni..aku pye perangai pun menyumbang ke arah semua ni..spt pesan kak midah “kf, sabarlah sikit ngan gurl”.. 🙂

ps:antara pengajaran aku pye prob skrg..lagi besh jual produk digital dari fizikal sbb if digital..diorang return or tak puas ati.tak luak pun ape..stok pun aku tak yah simpan..tak yah nak pos..takde saiz..dll..email jer..wah…sngnyer..come on kf !! cpt start !! tak sabar nih !hohoho [padahal homework mba satu hapak tak start wat lagi..]