goals for ebook

FAILED ! as at 18 sept. tapi plan nak wat satu ebook lagi.bfore end of this year akan dilancarkan.

21 julai -start karang ebook. draf ke..ape ker..

setiap hari – tulis at least 30 minit. wajib k..tak kire ade idea or tak

21 ogos – settle sume penulisan

25 ogos – siap proofreading dan editing

26 ogos – submit design web, salesletter dll

1 september – lancarkan ebook. target jualan 200 unit. alahai..sikitnyer…🙂

selamat datang semua :)

thanx kepada anda kerana sudi berkunjung ke blog ini. sebarang maklum balas anda amatlah di alukan. setiap komen anda akan saya balas di ruangan komen di post yang sama.

[sila lihat di bawah ni utk entri yg terbaru]

test

ingin menjadi orang bisnes yang tidak akan pernah rugi?

org sering pandang serong if tau seseorang failed or rugi time wat biz..”tgklah tu..nak wat biz konon.padahal akhirnye..”

yer..dan kite boleh gak bagi lecture berjam2 lamenye kepda org yg rugi dalam bisnes..” ko ni..tula..wat biznes sebelum tu..fikir dulu..kaji dulu..wat observation dulu..cari pengalaman dulu..dll”

adakah org yg baru bermula or org muda2 je yg gagal dalam bisnes? walaupun berjuta duit syarikat besar dilaburkan utk buat market research dll..byk  je yg still gagal..cth? mcm projet..jual minyak..tiap2 ari ade org isi minyakkan? tu syarikat us yg besar..tapi still gagal jugak..adakah diorang begitu bodoh?

dan byk lagi case study syrkt yg gagal dalam bisnes tertentu atau dalam keadaan tertentu..jika syarikat yg besar yg sepatutnya telah membuat kajian dan percaya bahawa tendency utk mereka gagal pun masih gagal, inikan pula org yg kecil2 nih..

jadi…if nak involve in biznes tapi tak bersedia utk rugi, lupakah sajalah ok !

tazkirah di masjid

sepanjang kehidupan ke akhirat..kita kena ada 66 perhentian.mcam rnr jugak..utk merenung diri.. tadi yg bg tazkirah ustaz yg balaja di universiti al azhar bidang syariah.. same ngan ustaz abd rahman kedai khat tu

die amek 4 perhentian yg pertama jer..hasil karangan ibn qayyum ..yer ker? tak igt..

btw..yg first ialah kesedaran.spt kita terlelap..kite kene sedar…

dan takwa tu..ialah ibarat kita berjalan di laluan yg penuh berduri..kene berhati2 dan tak boleh terleka atau tertidur walaupun sesaat..

dosa kecil kita tak bleh pandang remeh sbb dari sekecil batu..leh jadi bukit yg besar juga…bg org beriman.dosa yg dibuat ibarat gunung yg akan menghempap die..bg org yg tak beriman..dosa yg dibuat ibarat lalat hinggap di hidung jer.

yang no 2,3,4 tak ingat sgt..tapi lebih kurang ialah berfikir, keazaman, dan pandangan..

kite dalam masjid lain.tapi di luar dah lupe dan lalai..di bulan ramadhan lain..luar di bln ramadhan lain..

utk dapatkan keampuan, kenelah bertaubat..wat sumbangan, ramai org solatkan mayat.doakan kita..

bisnes amad..

at last..aku jumpe gak apakah bisnes yg amad mohsin ni wat..tadi aku tgk blog aku di fs..so..aku tertengok lah blog die yg pernah aku tulis..kire amad pun dah di jalan menuju kesuksesan dalam berbisnes..seronok aku tgk bile kawan2 aku dah membabitkan diri dalam bisnes.

apatah lagi macam amad ni..die wat bisnes yg berteraskan Islam..mmg tu bidang kepakaran die..nama syarikat die ialah alfaliheen management

kesilapan dalam perniagaan – biznes card

aku dah byk kali gaklah buat bizkad..tapi slalu tak gunakan sebaik mgkin..

mcam aku pegi wat talk kat sk bandar baru selayang 2 baru2 ni..aku tak bawak pun biz kad..if aku bawak..aku msti dah bagi pada at least 5 orang cikgu gaklah…

bayangkan jika cikgu tu menyebarkan servis yg aku tawarkan kepada 10 orang yg len..dah 50 org baru dah tau pasal servis aku..

so..it is a mistake !! len kali make sure bawak bizkad k !!

memilih domain. gunakan tanda “-“

ini masih tentang kesilapan aku pilih nama domain lagi utk sistem rahsia..adui..

jika nama domain yg kita betul2 nk dah takde.kita boleh consider utk guna “-“..sebgai cth..bile jadi reseller sistem rahsia..domain sistemrahsia.com mmg dah adelah..

so …ameklah sistem-rahsia.com…macam aku..pegi wat domain teknikrahsia.com plak.huh !!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.